Partnereink

NAV online számla adatszolgáltatás
2020.02.17.

A 2020. július 1-jétől hatályba lépő módosítás alapján belföldi adózók közötti ügyletekről kiállított valamennyi számláról adatszolgáltatást kell teljesíteni a NAV részére (az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú mellékletében foglaltak szerint).
A jogszabályváltozásra azért hívjuk fel a figyelmet már most, hogy legyen elegendő idő a felkészülésre.

  1. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez előfeltétel az adózó regisztrációja a NAV oldalán. Regisztrálni mindenképpen kell ahhoz, hogy a belföldi adóalanyok számára kiállított számlák adatairól az adatszolgáltatás teljesíthető legyen, függetlenül attól, hogy a számlát számlázó programmal vagy kézzel állítja ki valaki. A regisztráció és a felhasználó-kezelés működéséről szóló részletes leírás a https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start oldalon érhető el.
    A jogszabályi előírásoknak való megfelelés érdekében a számlázó programot használónak legalább egy technikai felhasználót a hozzá kapcsolódó technikai kulcsokkal együtt létre kell hoznia, majd ezeket az adatokat a számlázó programban alkalmaznia kell, ahhoz, hogy az adatszolgáltató számlázó programja emberi beavatkozás nélkül, időben és szabályosan továbbíthassa a NAV-hoz a számlák adatait.

  2. A Generali Egészségpénztár EPeR számlázó programjába ezeket az adatokat az alábbi linkről elérhető online felületen tudják betölteni. https://gateway.generalikartya.hu/Gen.NavX.Register/

  3. Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy a kötelezettség teljesítésének további feltétele, hogy ha belföldi adóalany részére állítanak ki számlát, a vevő adószámát minden esetben rögzíteni kell a számlán. Ha ezt az adatot eddig nem tartották nyilván a vevő adatok között, akkor azt ki kell vele egészíteni!<< Vissza a főoldalra
Új szolgáltatók

Fejér Optika

Zero Medical Rendelő

Caring Medical Center

Medicover Eger Fogászati Klinika

Medicover Laborpont Eger

Budai Magánorvosi Centrum

Premium Medical Center

Fizioplus Gyógytorna Központ

dr. Szűcs József Kardiológia

TaNa Med Rendelő

Partnereink