Partnereink

NAV online számla adatszolgáltatás
2020.02.17.

A 2020. július 1-jétõl hatályba lépõ módosítás alapján belföldi adózók közötti ügyletekrõl kiállított valamennyi számláról adatszolgáltatást kell teljesíteni a NAV részére (az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú mellékletében foglaltak szerint).
A jogszabályváltozásra azért hívjuk fel a figyelmet már most, hogy legyen elegendõ idõ a felkészülésre.

  1. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez elõfeltétel az adózó regisztrációja a NAV oldalán. Regisztrálni mindenképpen kell ahhoz, hogy a belföldi adóalanyok számára kiállított számlák adatairól az adatszolgáltatás teljesíthetõ legyen, függetlenül attól, hogy a számlát számlázó programmal vagy kézzel állítja ki valaki. A regisztráció és a felhasználó-kezelés mûködésérõl szóló részletes leírás a https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start oldalon érhetõ el.
    A jogszabályi elõírásoknak való megfelelés érdekében a számlázó programot használónak legalább egy technikai felhasználót a hozzá kapcsolódó technikai kulcsokkal együtt létre kell hoznia, majd ezeket az adatokat a számlázó programban alkalmaznia kell, ahhoz, hogy az adatszolgáltató számlázó programja emberi beavatkozás nélkül, idõben és szabályosan továbbíthassa a NAV-hoz a számlák adatait.

  2. A Generali Egészségpénztár EPeR számlázó programjába ezeket az adatokat az alábbi linkrõl elérhetõ online felületen tudják betölteni. https://gateway.generalikartya.hu/Gen.NavX.Register/

  3. Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy a kötelezettség teljesítésének további feltétele, hogy ha belföldi adóalany részére állítanak ki számlát, a vevõ adószámát minden esetben rögzíteni kell a számlán. Ha ezt az adatot eddig nem tartották nyilván a vevõ adatok között, akkor azt ki kell vele egészíteni!



<< Vissza a főoldalra




Új szolgáltatók

Kidsvital Gyermekorvosi Központ

Brill Optika

Napsugár Gyógyszertár

3 Csepp Kft.

Aranykakukk Gyógyszertár

Femcare Opera

FM Radiológiai Központ

Audika Halláscentrum

Audika Halláscentrum

Audika Halláscentrum





Partnereink