OK


NAV online adatszolgáltatás
2020.01.17.

Nyomtatható verzió  

2020. július 1. fontos változást hoz az online számlajelentésben, mivel a 2007. évi CXXVII. törvény módosítása eltöröli a jelenlegi 100 000 forintos jelentési értékhatárt. Ez azt eredményezi, hogy az összes, belföldi adóalanyok közötti ügyletről adatot kell szolgáltatni, függetlenül az áfa összegétől.

FELHÍVJUK A FIGYELMÜKET, hogy az Egészségpénztár nem minősül belföldi adóalanynak. Ezért az adatszolgáltatási kötelezettség az Egészségpénztár részére kiállított számlákra nem vonatkozik.

A kormányzati tervek közt szerepel, hogy 2021. január 1-től már a magánszemélyek részére kiállított számlákról is adatot kell majd szolgáltatni.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése extra adminisztrációt jelent a vállalkozások számára, mert a számla adatokat általában 5 napon belül kötelező feltölteni a NAV rendszerébe. Kézi számlatömb használata vagy online összekötéssel nem rendelkező számlázó esetén ezt manuálisan, számlánként kell megtenni. Ennek hátránya, hogy nagyon időigényes feladat.

A Generali Egészségpénztár online számlázójával azonban teljesen automatizálható az online adatszolgáltatási kötelezettség. A rendszer monitorozza a számlákat, és az aktuális jogszabályok szerint érintett bizonylatokat azonnal be is küldi az adóhatóság részére. A többi számlázó programhoz képest plusz szolgáltatásként a program biztosítja az egészségpénztári számlák online továbbítását az Egészségpénztárak felé.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik az online számla jelentésre alkalmas szoftverrel, kérje tájékoztatónkat!

Írjon nekünk!

szamla@generalikartya.hu<< Vissza a főoldalra
Új szolgáltatók

Nyugati Zöld CT

Fogarasi Gyógyszertár Kft.

Brand New Dent Fogászat

Béke sugárút Optika

Czeizel Intézet - Postnatal

Matrackuckó Szombathely

Herbária 143. számú szaküzlet

Iván Implantklinika

Segítő Mária Gyógyszertár Rédicsi Fiókgyógyszertára

Segítő Mária Gyógyszertár Lovászi Fiókgyógyszertára

Partnereink