Partnereink

NAV online adatszolgáltatás
2020.01.17.

2020. július 1. fontos változást hoz az online számlajelentésben, mivel a 2007. évi CXXVII. törvény módosítása eltöröli a jelenlegi 100 000 forintos jelentési értékhatárt. Ez azt eredményezi, hogy az összes, belföldi adóalanyok közötti ügyletrõl adatot kell szolgáltatni, függetlenül az áfa összegétõl.

FELHÍVJUK A FIGYELMÜKET, hogy az Egészségpénztár nem minõsül belföldi adóalanynak. Ezért az adatszolgáltatási kötelezettség az Egészségpénztár részére kiállított számlákra nem vonatkozik.

A kormányzati tervek közt szerepel, hogy 2021. január 1-tõl már a magánszemélyek részére kiállított számlákról is adatot kell majd szolgáltatni.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése extra adminisztrációt jelent a vállalkozások számára, mert a számla adatokat általában 5 napon belül kötelezõ feltölteni a NAV rendszerébe. Kézi számlatömb használata vagy online összekötéssel nem rendelkezõ számlázó esetén ezt manuálisan, számlánként kell megtenni. Ennek hátránya, hogy nagyon idõigényes feladat.

A Generali Egészségpénztár online számlázójával azonban teljesen automatizálható az online adatszolgáltatási kötelezettség. A rendszer monitorozza a számlákat, és az aktuális jogszabályok szerint érintett bizonylatokat azonnal be is küldi az adóhatóság részére. A többi számlázó programhoz képest plusz szolgáltatásként a program biztosítja az egészségpénztári számlák online továbbítását az Egészségpénztárak felé.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik az online számla jelentésre alkalmas szoftverrel, kérje tájékoztatónkat!

Írjon nekünk!

szamla@generalikartya.hu



<< Vissza a főoldalra




Új szolgáltatók

FM Radiológiai Központ

Audika Halláscentrum

Audika Halláscentrum

Audika Halláscentrum

Audika Halláscentrum

Audika Halláscentrum (Audiológia)

Audika Halláscentrum

1 ST Dent

Corden Magán Vérvételi Pont Zalaegerszeg

Corden Magán Vérvételi Pont Várpalota





Partnereink